ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Το χαμηλότερο τμήμα του προσώπου και του λαιμού υποκύπτουν ταχύτερα στους νόμους της βαρύτητας σε σχέση με το ανώτερο τμήμα του προσώπου. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και οι μύες εξασθενούν, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον τη δύναμη να συγκρατήσουν ψηλά την περιοχή κάτω από το πηγούνι. Μόλις το δέρμα του λαιμού χαλαρώσει, δημιουργείται μία οριζόντια ρυτίδα που προκαλεί την εντύπωση δύο πηγουνιών: το διπλοσάγονο (ή αλλιώς προγούλι). Πρόκειται για συσσωρευμένη ποσότητα λίπους κάτω από την σιαγόνα που εντοπίζεται και σε αδύνατα άτομα και είναι ικανό να μεταβάλει το σχήμα του προσώπου, προσθέτοντας χρόνια και κιλά στην εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου.

Απασχολεί έντονα όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες οι οποίοι συχνά προσπαθούν να το κρύψουν αφήνοντας γένια. Αποτελεί ένα από τα πιο ενοχλητικά αισθητικά προβλήματα και αρκετές φορές μας δημιουργεί ανασφάλεια με την εμφάνισή μας και μας στερεί την αυτοπεποίθηση.

Το διπλοσάγονο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, με πρώτη και σημαντικότερη τη διαδικασία γήρανσης. 

Καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία του, εκτός από τη διαδικασία της γήρανσης, έχει και η κληρονομικότητα (τα γονίδια επηρεάζουν την κατακράτηση υγρών και τις λιποαποθήκες του σώματος). Επιπλέον, η διατροφή (πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και ανθυγιεινά λιπαρά), το σωματικό βάρος, ακόμα και η κακή στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσουν και να οδηγήσουν στον σχηματισμό διπλοσάγονου με την πάροδο του χρόνου, καθώς το δέρμα χαλαρώνει όταν δεν χρησιμοποιούνται οι μύες της περιοχής.

Υπάρχει λύση!