Ιατρικά Peelings Κλάσης Ι Ια

Tα χημικά peelings βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό, μανδελικό κτλ.) στην επιδερμίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Peeling TCA (Τριχλωροξικό οξύ) για λείανση των λεπτών και επιφανειακών ρυτίδων του προσώπου.

Πρόκειται για peeling τριχλωροξικού οξέους το οποίο είναι μεσαίου βάθους ή βαθύ ανάλογα με τη συγκέντρωση που χρησιμοποιούμε.

Αμέσως μετά θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα το οποίο επιτρέπει κανονικά τις καθημερινές δραστηριότητες.

Τις επόμενες ημέρες το δέρμα αφυδατώνεται, θα είναι ήπια ερυθρό ή ελαφρώς καφέ στα μεγαλύτερου βάθους peeling και σταδιακά θα απολεπίζεται για 4-7 ημέρες.

Ο βαθμός απολέπισης εξαρτάται από τη συγκέντρωση του χημικού παράγοντα και το βάθος της θεραπείας.

Για τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να εφαρμόζεται μία πλούσια ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα, αποφυγή του ήλιου και χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας.

Τα αποτελέσματα μετά από ένα TCA είναι εντυπωσιακά και φαίνονται μόλις υποχωρήσει το ξεφλούδισμα.

Το δέρμα είναι λείο, φωτεινό χωρίς δυσχρωμίες και οι ρυτίδες πιο λεπτές και επιφανειακές.

Peeling AHA

Tα χημικά peelings βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών απολεπιστικών χημικών διαλυμάτων (τριχλωροξικό οξύ, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό, μανδελικό κτλ) στην επιδερμίδα, ανάλογα με την περίπτωση, με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Είναι επιφανειακού βάθους τα οποία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα συχνά γιατί χαρακτηρίζονται για την ευκολία της εφαρμογής τους και τον μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας τους.

Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις θαμπού, άγριου και αφυδατωμένου δέρματος, ως προετοιμασία για  TCA και πριν από ενέσιμες θεραπείες όπως Botox , υαλουρονικού οξύ και μάλιστα ακόμη και την ίδια ημέρα, αφού βοηθούν στην αύξηση της διάρκειας του αποτελέσματος αυτών θεραπειών Αμέσως μετά θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα το οποίο επιτρέπει κανονικά τις καθημερινές δραστηριότητες.

Τις επόμενες κιόλας ημέρες το δέρμα θα είναι πολύ πιο λαμπερό και ενυδατωμένο