Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Η φιλοσοφία της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP

Γνωστή ως αυτόλογη μεσοθεραπεία, ή ακόμα και με μια δόση υπερβολής την συναντούμε και ως vampire’s facelift ή και Dracula lift, είναι η νέα μέθοδος που χαρίζει νεανική όψη και σφριγηλότητα και βασίζεται στο δικό μας αίμα. H ονομασία της “PRP” (Platelet Rich Plasma-PRP) μαρτυρά τα συστατικά της, και συγκεκριμένα το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και τον πλούτο των θρεπτικών ουσιών και των αυξητικών παραγόντων από το ίδιο μας το αίμα, τα οποία περιέχονται στο πλάσμα και τα αιμοπετάλια. Πρωταρχικός στόχος της εν λόγω θεραπείας είναι η ανάπλαση των ιστών, η καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης και η δημιουργία νέων κυττάρων με την χρήση συστατικών του δικού μας οργανισμού (αυτόλογη).

Η επιδερμίδα του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ & των χεριών αποκτούν ένα καινοτόμο σύμμαχο ενώ οι αντιαισθητικές λευκές ραγάδες καθώς και οι ουλές (π.χ ακμής) μια πολύτιμη για εμάς θεραπεία.

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματική κ ασφαλής

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας οφείλονται στους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων (πρωτίστως) και δευτερευόντως στα συστατικά του πλάσματος που προέρχονται από το αίμα του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση του δέρματος από το πλάσμα και τα συστατικά του και κυρίως αναγέννηση λόγω σύνθεσης νέου κολλαγόνου, ελαστίνης και πολλαπλασιασμού των κυττάρων του από τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων.

Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής διότι τα συστατικά της παραλαμβάνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς και για τον λόγο αυτό είναι 100% βιοσυμβατή και αποκλείει την πιθανότητα για την εμφάνιση αλλεργιών, αυτοάνοσων αντιδράσεων και άλλων παρενεργειών.

Θεραπευτικές Συνεδρίες

Στη Medi Well πραγματοποιείται αρχικά η αιμοληψία (συνήθως 20ml αίματος ποσότητα δηλαδή ίση με αυτή μιας εξέτασης γενικής αίματος) από την οποία ο γιατρός απομονώνει με την φυγόκεντρο το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP).Με την βοήθεια κατόπιν λεπτής βελόνας και αφού έχουμε προετοιμάσει την επιδερμίδα σας με αναισθητική κρέμα, πραγματοποιείται η έγχυση ανάλογα με την έκταση της περιοχής που θεραπεύουμε.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τις 3 πρώτες βδομάδες με 1 μήνα . Αρκούν αρχικά 3 συνεδρίες με συχνότητα 1 φορά το μήνα και στη συνέχεια 1 συνεδρία κάθε 6-9 μήνες, ωστόσο οι θεραπείες μπορούν να γίνονται και συχνότερα, ανάλογα με την κλινική σας εικόνα. Είναι μια θεραπεία που ως όπλο έχει το πολυδύναμο μείγμα της, το οποίο με φυσικό τρόπο επιτυγχάνει ανάπλαση και αναζωογόνηση σε αντίθεση με τεχνητές τυχόν μεθόδους.

Με αυτό τον τρόπο η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP αποτελεί μια απόλυτα ασφαλή και αξιόπιστη θεραπεία με την οποία επιτυγχάνονται:

     • Σφριγηλότητα-σύσφιξη και νεανική υφή του δέρματος, λόγω σύνθεσης νέου κολλαγόνου και ελαστίνης
     • Αναζωογόνηση, λάμψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας
     • Διόρθωση επιφανειακών ρυτίδων
     • Διόρθωση και βελτίωση λευκών ραγάδων και ουλών (π.χ.ακμής)
     • Επαναφορά σφριγηλότητας στην επιδερμίδα των χεριών

Διασφάλιση Ποιότητας

Στη Medi Well η θεραπεία PRP είναι απόλυτα ασφαλής και συμβατή με τον οργανισμό μας, αφού αξιοποιεί τα συστατικά από το ίδιο μας το αίμα και το σημαντικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι η αναγέννηση του δέρματος επιτελείται με απόλυτα φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Για αυτό τα αποτελέσματά της είναι φυσικά και μακροπρόθεσμα. Οι αντενδείξεις της μεθόδου είναι λίγες και περιλαμβάνουν τον αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, πρόσφατο ιστορικό κακοήθειας, δερματικές παθήσεις, σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και λήψη αντιπηκτικών. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς  λαμβάνεται το ιατρικό σας ιστορικό με την άφιξή σας στην Medi Well και ο γιατρός θα κρίνει εάν είστε κατάλληλοι  για να υποβληθείτε στην αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP.