Αποτρίχωση Laser

Αποτρίχωση Laser

Μπορείτε να φανταστείτε μια ζωή χωρίς ίχνος ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, όπου το ξυράφι, το κερί και οι άλλες επίπονες μέθοδοι αποτρίχωσης θα αποτελούν μακρινό παρελθόν; Η αποτρίχωση laser του συστήματος Laser Alexandrite της Candela τελευταίας γενιάς, αποτελεί την πιο γρήγορη, αποτελεσματική και εντελώς ανώδυνη μέθοδο που αφαιρεί τις τρίχες μέσα σε λίγες συνεδρίες. Αυτή είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που επιλέγουν την οριστική αντιμετώπιση της τριχοφυΐα.

Πως λειτουργεί το  Laser Alexandrite

Το υπερσύγχρονο λέιζερ αποτρίχωσης Laser Alexandrite της Candela που χρησιμοποιούμε στην κλινική Medi Well εκπέμπει το ιδανικό μήκος κύματος (755nm) μιας δέσμης φωτός, που στοχεύει στα μελανοκύτταρα της τρίχας, απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη στη ρίζα της τρίχας και συρρικνώνει θερμικά το θυλάκιό της, χωρίς να επηρεάζει ή να βλάπτει τους γύρω ιστούς του δέρματος. Χάρη στο μηχανισμό ψύξης του συστήματος επιτυγχάνεται θερμική καταστροφή του θυλάκου της τρίχας, χωρίς την καταστροφή των γύρω ιστών.

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προτιμάται η αποτρίχωση laser;

Η αποτρίχωση λέιζερ Alexandrite  είναι η μέθοδος που μπορεί να εγγυηθεί μόνιμα αποτελέσματα αποτρίχωσης. Επιλέγεται κυρίως για αισθητικούς αλλά και δερματολογικούς λόγους, ιδιαίτερα όταν:

  • οι αποτριχωτικές μηχανές, το κερί ή το ξυράφι δημιουργούν θυλακίτιδα (σπυράκια)
  • σε περιπτώσεις ευρυαγγειών ή ερεθισμών, ώστε να αποφευχθεί μόνιμη πληγή
  • σε περιπτώσεις υπερτρίχωσης ή δασυτριχισμού, λόγω ορμονικών διαταραχών

Ποιες είναι οι περιοχές εφαρμογής;

Η αποτελεσματική μέθοδος Laser Alexandrite προσφέρει γρήγορα, ανώδυνα και μόνιμα αποτελέσματα και εφαρμόζεται στις περιοχές προσώπου και σώματος, όπως:

  • Πρόσωπο: άνω χείλος, παρειές, πηγούνι, ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια
  • Μπικίνι
  • Χέρια: βραχίονες, αντιβράχια
  • Μασχάλη
  • Πόδια: κνήμες, μηροί
  • Σώμα: στήθος, μέση, κοιλιά, γλουτοί

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπευτικής συνεδρίας;

Πριν τη θεραπεία είναι σημαντικό να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Επίσης, θα πρέπει η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το λέιζερ να έχει ξυριστεί 2 ημέρες πριν. Ο εξειδικευμένος γιατρός της κλινικής μας σαρώνει την προβληματική περιοχή με το λέιζερ και η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Το σύστημα που χρησιμοποιούμε διαθέτει μηχανισμό ψύξης, γεγονός που κάνει τη διαδικασία τελείως ανώδυνη. Μετά τη θεραπεία απαγορεύεται η πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο μέσος αριθμός συνεδριών με τη μέθοδο αποτρίχωσης Laser Alexandrite εξαρτάται από το μέγεθος της τριχοφυΐας και τα σημεία εφαρμογής. Για οριστικά αποτελέσματα, κυμαίνεται 5 με 6 συνεδρίες, ανάλογα την περιοχή και με τη συνέπεια των επαναλήψεων, 1-2 μήνες.

Στην κλινική Medi Well χρησιμοποιούμε τα μηχανήματα τελευταίας γενιάς που πληρούν τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας. Τα μηχανήματα λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, που απαιτούν συνεχή συντήρηση για να προσφέρουν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει πλέον κατακτήσει την πρώτη θέση στις επιλογές όσων επιθυμούν μόνιμη αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.